dansuri copii sector 6

ZUMBA KIDS

DANS MODERN

DANS CONTEMPORAN

Zumba Kids este un program conceput special pentru copiii cu varsta de 7 ani si mai mari, cu scopul de a combina muzica, dansul si socializarea intr-un curs educativ si distractiv pentru copii. Copiii sunt incurajati sa se exprime prin miscare, joaca si dans, in acelasi timp imbunatatindu-si starea de sanatate fizica si psihica.

Zumba Kids este recomandat de către specialiști pentru beneficiile acestuia, deoarece contribuie la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor, îmbunătățind ținuta corporală, condiția fizică, motricitatea generală, capacitatea de coordonare inclusiv capacitatea de gândire în timpul efortului fizic.

 ZUMBA KIDS este modul ideal de a orienta copilul spre o viata sanatoasa, plina de miscare si prieteni. Pe langa latura sportiva, atinge si latura educationala, aducand numeroasa beneficii precum :

 • creeaza o conditie fizica excelenta
 • foloseste constant si echilibrat toate grupele de muschi si ajuta la tonifierea musculara si la o crestere si modelare armonioasa a copilului
 • se formeaza si se stimuleaza functii importante implicate in dezvoltarea fizica a copilului :
 • coordonarea
 • forta
 • echilibrul
 • flexibilitatea
 • imbunatateste concentrarea si memoria
 • dezvolta “urechea muzicala”
 • incurajeaza socializarea si prietenia
 • ii ajuta pe copii sa devina responsabili, sa se adapteze la grupuri si sa respecte reguli;
 • ii invata sa asculte si sa isi ajute echipa la nevoie, sa ii incurajeze, dar si sa fie competitivi
 • elimina incirdarea psihica, furia, detensioneaza si calmeaza copilul
 • pe langa beneficiile fizice , psihologice si educative pe care ZUMBA KIDS le are , nu este neglijat nici factorul de destindere si bunadispozitie – copiii se distreaza si se amuza , iar relaxarea vine la pachet   – un aspect foarte important avand in vedere programul scolar incarcat pe care il au copiii din ziua de azi !

–     tulburari de tonus muscular sau de echilibru;

–     pozitia vicioasa a spatelui (cifoza, scolioaza , lordoza etc.

–     mers incorect care predispune la “picioare in X” sau “picioare in paranteza”

–     vor sa petreaca timpul frumos, dar cu folos !

AEROBIC KIDS

 Aerobic  Kids este un program interactiv de aerobic pentru copii, ce are la baza miscari din diferite stiluri de dans combinate cu exercitii de gimnastica aerobica.
Este un antrenament de gimnastica aerobica , conceput pentru copii, in vederea unei dezvoltari fizice si psihice armonioase. Cei mici vor invata sa isi coordoneze miscarile, isi vor spori rezistenta fizica si li se va insufla dorinta adoptarii unui stil de viata sanatos si echilibrat.

Antrenamentul  Aerobic Kids  se desfasoara pe parcursul a 60 de minute si este structurat astfel:
– incalzire – aproximativ 10 minute
– antrenamentul propriu zis – aproximativ 40 de minute: exercitii de gimnastica aerobica combinate cu pasi de dans, jocuri educative, competitionale, coregrafii distractive pe melodii, pe care copiii le vor indragi.
– relaxare si streching – aproximativ 10 minute, pentru ca organismul sa isi revina dupa efort.

Beneficiile practicarii antrenamentelor de gimnastica pentru copii sunt numeroase, miscarea este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a fiecarui copil.

BENEFICII:
Dezvoltarea fizica:
– se sporeste rezistenta impotriva bolilor cardio vasculare
– se mareste rezistenta fizica a copilului si se previn leziunile musculare
– se sporeste coordonarea si echilibrul
– se diminueaza / inlatura tendintele de supraponderabilitate
– copiii vor adopta o tinuta corecta, eleganta
Dezvoltarea psihica:
– creste increderea in fortele proprii;
– se dezvolta simtul disciplinei; la clase se imbina in cel mai ingenios mod disciplina cu distractia. Copiii vor invata sa accepte regulile si vor fi rasplatiti pentru fiecare reusita a lor;
– vor socializa cu copii de varste apropiate dar si cu instructorii care ii vor invata si ghida pe parcursul antrenamentelor;
– li se va dezvolta simtul de competitie, de auto-depasire. De asemenea, apartenenta la grup le va insufla si spiritul de echipa.
Jocurile interactive vor avea ca scop o mai buna cunoastere a abilitatilor copiilor, interactiunea cu coechipierii lor si, de asemenea, dezvoltarea spiritului competitiv.

Si de ce nu ….sa infiintam o trupa!

DANS SPORTIV

Fie ca o fac in oglinda sau in fata televizorului, copiilor le place sa danseze. Acest lucru ar trebui sa-i bucure pe parinti si sa-i determine sa-i inscrie pe cei mici la cursuri de dans. Printre beneficiile dansului asupra dezvoltarii copiilor se numara dezvoltarea unei serii intregi de abilitati, obtinerea unei tinute corecte si elegante, deprinderea disciplinei. In plus, este o modalitate foarte practica si eficienta de petrecere a timpului liber. Asadar, chiar daca micutii vostri nu vor face performanta, dansul le va fi de mare ajutor in dezvoltarea fizica, emotionala si sociala.

Descoperiti in randurile care urmeaza ce abilitati dobandesc copiii prin dans, ce stiluri de dans invata, care sunt beneficiile dansului in dezvoltarea copiilor.

Abilitati pe care le dezvolta dansul, pe grupe de varsta

Varsta minima de la care va puteti inscrie copiii la dansuri este 4 ani, varsta la care cei mici au ajuns la un nivel de atentie suficient pentru a intelege si asimila informatiile primite. Dansurile predate difera in functie de categoria de varsta si nivelul de pregatire al copiilor.

Spre exemplu, la grupele de incepatori intre 4 si 6 ani, se predau mici coregrafii de grup ce ajuta la dezvoltarea coordonarii, flexibilitatii, atentiei si ritmicitatii celor mici. La aceasta categorie de varsta este foarte importanta diversificarea dansurilor pentru a le putea mentine interesul treaz pe tot parcursul orei.

La grupele de incepatori intre 6 si 9 ani, copiii invata deja figurile de baza din cha cha si vals lent. Principalul obiectiv acum este deprinderea pasilor de baza si a caracteristicilor stilurilor invatate, precum si recunoasterea ritmului diferitelor melodii.

Fiecare stil de dans are in componenta atat figuri mai usoare cat si mai complexe. Dansurile si figurile predate sunt adaptate varstei si nivelului de pregatire ale elevilor, astfel incat, daca cei mici sunt atenti, nu intampina probleme in invatarea miscarilor. Trecerea spre alte stiluri de dans si figuri mai complexe se face treptat, dupa ce figurile de baza predate la nivelul anterior sunt deprinse corect. Folosind aceasta metoda de predare, copiii pot invata cu usurinta pasii de dans si nu se simt coplesiti de dificultatea miscarilor.

Captatio benevolentiae, necesara in timpul orelor de dans

Este stiut faptul ca in cazul copiilor de varsta prescolara, plictiseala poate interveni destul de repede, cei mici pierzandu-si cu usurinta concentrarea. Din acest motiv, momentele de invatare a pasilor de dans sunt alternate cu cele de joaca. Jocurile folosite de instructorii de dans pentru a capta atentia celor mici nu sunt insa intamplatoare, ci au ca principal scop cresterea coordonarii, vitezei de reactie, echilibrului si atentiei.

In ceea ce ii priveste pe copiii cu varsta peste 6 ani, disciplina constituie rareori o problema. Ei sunt deja deprinsi cu regulile de la scoala si inteleg faptul ca este important sa ramana atenti pe tot parcursul antrenamentului. La aceasta varsta, accentul se pune pe imbunatatirea capacitatii de concentrare si pe stimularea spiritului competitiv.

Cele mai comune stiluri de dans pentru cei mici

Printre cele mai comune stiluri de dans predate celor mici si totodata printre cele mai indragite de acestia se afla cha cha-ul si valsul lent.

Cha Cha-ul este unul dintre cele 5 dansuri din categoria latino a dansului sportiv, caracterizat de un ritm rapid si sacadat. Miscarea predominanta din cha cha este chasse-ul (o succesiune rapida de trei pasi executati stanga-dreapta sau fata-spate), careia i se adauga miscarea de unduire a soldurilor (in forma cifrei opt) pe ritmul alert al muzicii.

Valsul lent face parte din cele 5 dansuri din categoria standard a dansului sportiv, fiind caracterizant printr-un ritm lent si elegant. Dansul este caracterizat prin inaltari si coborari ample si intoarceri repetate (atat spre dreapta cat si spre stanga).

Dezvoltarea fizica, emotionala si sociala a copiilor, mai usoara prin dans

Daca inca nu v-am convins sa va inscrieti copilul la o scoala de dans, mai venim cu o ultima serie de argumente. Printre cele mai cunoscute beneficii ale dansului se numara cresterea flexibilitatii, coordonarii si echilibrului, capatarea unei tinute corecte si elegante, deprinderea importantei disciplinei de grup si a concentrarii. Insa pe langa beneficiile pe care dansul le aduce dezvoltarii fizice a celor mici, exista si o serie de beneficii emotionale ce abia incep a fi studiate. Cresterea increderii in sine, inlaturarea timiditatii si dezvoltarea abilitatilor de socializare sunt doar cateva dintre avantajele emotionale si sociale pe care le poate aduce frecventarea cursurilor de dans de catre copii.

Dansul este unul dintre cele mai frumoase si complexe sporturi, care dezvolta nu doar latura fizica, ci si latura artistica a copiilor. Dansul ii va ajuta pe cei mici sa fie mult mai deschisi, sa aiba o atitudine pozitiva si independenta.

       

About The Author

Categorii

 

Recent Posts

 
SALA FITNESS DRUMUL TABEREI SECTOR 6
 Sala Fitness & Aerobic Drumul Taberei Sector 6   Timex Fitness club este o sala noua si modernă, fiind dotata cu aparatura performanta dedicată atat persoanelor care doresc sa faca mișcare pentru un tonus ridicat si un stil de viata sanatos, cat si sportivilor de performanta care cauta un loc unde sa beneficieze de aparate
Cursuri street dance copii sector 6
Timex Fitness Club organizeaza cursuri de dans , street dance Copii si multiple activitati adiacente acestora . Va asteptam in sectorul 6 , Drumul taberei – str valea oltului nr 31-35 , in zilele de luni ora 17:00 si joi ora 18:00 sa ne cunoastem si sa crestem impreuna. Orele de street dance au ca
cursuri gimnastica ritmica copii drumul taberei sector 6
GIMNASTICA RITMICA Acest curs va fi sustinut de profesoara universitara Oana Ionescu  , atat la individual cat si pe obiecte , aceasta avand specializarea gimnastica ritmica si o vasta experienta in lucrul cu copii . Gimnastica ritmica este un amestec unic de dans, arta si sport, combinand elemente de balet, acrobatica si dans cu manuirea
dansuri copii sector 6
ZUMBA KIDS DANS MODERN DANS CONTEMPORAN Zumba Kids este un program conceput special pentru copiii cu varsta de 7 ani si mai mari, cu scopul de a combina muzica, dansul si socializarea intr-un curs educativ si distractiv pentru copii. Copiii sunt incurajati sa se exprime prin miscare, joaca si dans, in acelasi timp imbunatatindu-si starea
kickboxing pentru adulti si copii in sectorul 6
Clase Kickboxing pentru copii si adulti in drumul taberei, valea oltului 35, sectorul 6 , Bucuresti Orarul claselor kickboxing copii sector 6 si kickboxing adulti sector 6 este actualizat saptamanal si publicat pe pagina oficiala  a sali www.timex-fitness-club.ro sau pagina de facebook / timex fitness club. Cursurile se sustin in fiecare  marti si joi de
sala fitness drumul taberei
TimeX Fitness Club este o sala noua si moderna ce raspunde celor mai exigente cerinte din punct de vedere al serviciilor oferite. Suntem situati in drumul taberei, strada valea oltului nr 31-35, etaj 2, intrarea prin lateralul cladiri, sector 6. Va asteptam cu activitati8 pentru toata familia : fitness, personal trainer, aerobic, activitati pentru copii-kickboxing,